RTV AHIRETI
FeaturedLajmeLajmetRajon dhe Botë

Zëdhënësja ruse i quan Kurtin e Zelenskyn nazistë

zedhenesja-ruse-i-quan-kurtin-e-zelenskyn-naziste

Zëdhënësja e MPJ-së ruse, Maria Zakharova, ka deklaruar se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, janë nazistë.

Në një opinion të publikuar në Telegram, e pastaj shpërndarë ne Twitter, Zakharova thotë se Kurti dhe Zelensky vetëm pretendojnë se e kundërshtojnë etiketimin si neonazistë, duke thënë se së shpejti ata do ta pranojnë këtë.

“Opinion nga Maria Zakharova. Në fund të fundit, Kurti, Zelensky dhe të tjerë që pëlqejnë të këndojnë lavdi Ukrainës, vetëm pretendojnë se kundërshtojnë të etiketohen si neo-nazistë. Unë mendoj se ata së shpejti do të thonë: Po, ne jemi nazistë, por çfarë mund të bëni për këtë”, ka shkruar MPJ e Rusisë.

Reagimi Zakharovës, ndërlidhet me ndarjen e buxhetit mbi 300 mijë euro për ta rinovuar shtëpinë e dikurshme të Xhafer Devës.

“Autoritetet aktuale në Kosovë, një territor separatist, vendosën të përjetësojnë kujtimin e Xhafer Devës në sfondin e një përshkallëzimi midis Prishtinës dhe Beogradit. Prishtina është e gatshme të shpenzojë 300 mijë euro për të restauruar një ndërtesë të vogël trekatëshe ku ky bashkëpunëtor nazist dhe kriminel lufte ka jetuar gjatë okupimit”, shkroi Zakharova.

Më tej theksoi se kjo po ndodh pavarësisht protestave të shprehura nga shoqatat hebraike, madje edhe nga ambasadori gjerman.

“Megjithatë, Prishtinës nuk mund t’i kushtohej vëmendje, dhe patronët e saj – Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe dhe BE – kanë heshtur. Nuk është se janë në siklet; ata në fakt janë shumë të lumtur”, tha ndër të tjera ajo.

Shkrimi i plotë i Zakharovës në Telegram

Opinion by Maria Zakharova

“During World War II, Xhafer Deva, an Albanian and a Nazi, served as a reliable pillar first for Italian fascists, and later for German Nazis in the Albanian part of Yugoslavia.

A notorious war criminal, a proponent of punitive expeditions and a ruthless executioner, he sent Jews, Slavic and Roma people to German concentration camps and organised the SS Skanderbeg Division. He was also an accomplice to Heinrich Himmler’s special representative, SS-Gruppenführer Josef Fitzthum.

This man built a bloody career during the occupation. Moreover, he was a radical Islamist who declared not just genocide, but an outright jihad against non-Muslims in occupied Yugoslavia. He was the local embodiment of evil in its absolute form. It’s little wonder that in 1945 he entered into contact with US intelligence and was later recruited by the CIA.

His ties to the Nazis and later to CIA operatives enabled him to avoid punishment and happily settle in California, where he lived in peace into old age and died in the 1970s. The current authorities in Kosovo, a separatist territory, decided to perpetuate Xhafer Deva’s memory against the backdrop of an escalation between Pristina and Belgrade. Pristina is ready to spend 300,000 euros to restore a small three-storey building where this Nazi collaborator and war criminal lived during occupation. This is happening despite the protests voiced by Jewish associations and even the German ambassador.
However, Pristina could not care less, and its patrons – the United States, Great Britain and the EU – have been silent. It is not that they are embarrassed; they are actually very glad. After all, all those Kurti, Zelensky and others who like chanting Glory to Ukraine only pretend that they object to being labelled neo-Nazis. I think that they will soon say: Yes, we are Nazis, but what can you do about it if the EU sponsors us while the United States supplies us with weapons”, njofton Telegrafi.

Related posts

Osmani: Prezenca e ushtrisë amerikane në Kosovë, garanci e sigurisë

admin

Kryeministri i Irakut viziton viktimat e zjarrit të dasmave, ndërsa dy persona të tjerë vdesin nga plagët

admin

Biden në Poloni, pas vizitës befasuese në Kiev

admin