RTV AHIRETI
Pytje & Përgjigje

A të japim sadaka kur kemi shumë borxhe?

a-te-japim-sadaka-kur-kemi-shume-borxhe?

Pyetja:

A duhet të ndalojë së dhëni sadaka në mënyrë që të ruaj paratë për të kthyer borxhet, edhe nëse borxhet janë shumë të mëdha?

***

Përgjigjja:

Meqë borxhi qenka kaq i madh, atëherë pagimi i borxhit është më i rëndësishëm sesa të jepet sadaka.

Allahu e di më së miri.

Shejh Asim El Hakim

Related posts

A lejohet leximi i Kuranit nëpërmjet telefonit dhe cilat sure i shkojnë të vdekurit?

admin

HUTBE – Obligimet tona ndaj fqinjëve

admin

A lejohet të shkoj në haxh nëse kam ende borxh për veturë apo shtëpi?

admin