RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

Gjykata aprovon kërkesën e Prokurorisë, 30 ditë paraburgim ndaj të dyshuarit për vrasjen e nënës së tij

gjykata-aprovon-kerkesen-e-prokurorise,-30-dite-paraburgim-ndaj-te-dyshuarit-per-vrasjen-e-nenes-se-tij

Është caktuar masa e paraburgimit prej 30-ditësh për të pandehurin U.H., që akuzohet për vrasje të rëndë.

Këtë e konfirmoi para pak çastesh Gjykata Themelore në Pejë përmes një komunikate.

“Të pandehurit iu caktua masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej tridhjetë (30) ditësh, pasi që gjykata konstatoi se kërkesa e prokurorit është e bazuar dhe në masën e duhur e arsyetuar, duke pas parasysh se i pandehuri është duke u hetuar për vepër të rëndë penale për të cilën Kodi Penal ka paraparë dënim me burgim jo më pak se dhjetë (10) vjet burgim ose me burgim të përjetshëm dhe se i pandehuri posedon leje qëndrimi jashtë shtetit, rrethana këto të cilat gjykata ka vlerësuar se tregojnë rrezikun e lartë se me gjetjen e të njëjtit në liri apo nën çfarëdo mase tjetër alternative, do të arratiset apo në çfarëdo mënyre do t’i shmanget organeve të ndjekjes dhe në këtë mënyrë do të pamundësojë apo vështirësojë në masë të madhe zhvillimin e hetimeve”.

Tutje, në njoftim gjykata ka dhënë edhe arsyetimin, ku tha se u bazua në faktin se do të dëgjohen familjarët që kanë qenë dëshmitarë okularë.

“Po ashtu, duke pas parasysh peshën e veprës penale, mënyrën tejet mizore të kryerjes së veprës penale nga ana e të pandehurit, pasojat e rënda të kësaj vepre si dhe faktin se në këtë çështje pritet që të dëgjohen dëshmitarët okular të cilët janë familjarë të pandehurit, gjykata vlerësoj se të gjitha këto janë rrethana të posaçme që tregojnë rrezikun e lartë se me gjetjen e të njëjtit në liri apo nën çfarëdo mase tjetër alternative, do të arratiset apo në çfarëdo mënyre do t’i shmanget organeve të ndjekjes, do të mund të përsërisë veprën e njëjtë apo të ngjashme penale apo do të mund të ndikoj në dëshmitarë dhe në këtë mënyrë do të pamundësojë apo vështirësojë në masë të madhe zhvillimin e hetimeve por edhe procedurës penale në përgjithësi.”

Related posts

Rusia ndërpret furnizimin me gaz në Evropë përmes Nord Stream 1

admin

Grenell për drekë te Rama: Duhet bërë më shumë për ta liruar Hashim Thaçin nga Haga

admin

Italia me ndihmë prej mbi 2 miliardë eurosh për zonat e prekura nga vërshimet

rezart morina