RTV AHIRETI
FeaturedKosovëLajmeLajmet

MAShTI publikon rezultatet e Testit të Arritshmërisë – arritshmëria mesatare 50.75 për qind

mashti-publikon-rezultatet-e-testit-te-arritshmerise-–-arritshmeria-mesatare-50.75-per-qind

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), ka publikuar sot rezultatet e Testit të Arritshmërisë për klasat e nënta, sipas të cilave arritshmëria mesatare është 50.75 për qind.

Sipas njoftimit thuhet se, në pjesën e parë të testit, arritshmëria e shprehur në përqindje në lëndët e përfshira në këtë pjesë është 54.4, ndërsa e ndarë sipas lëndëve është, në Gjuhën shqipe – 57.5, Gjuhë angleze – 74.1, Histori – 42.1 dhe Gjeografi – 50.5.

“Ndërsa, në pjesën e dytë të testit, arritshmëria është 47.1 për qind dhe e ndarë sipas lëndëve është: Matematikë – 46.8, Informatikë – 52.1, Fizikë – 45, Kimi – 41.3 dhe Biologji – 51.2. Testit të Arritshmërisë këtë vit i janë nënshtruar rreth 24 mijë nxënës të klasave të nënta”, thuhet në njoftim.

Related posts

Ish-policët deklarohen të pafajshëm për vrasjen e Tyre Nichols

admin

63 vjeçarja në Prishtinë dyshohet se u vra rreth orës 02:00, rasti në polici është paraqitur 04:40

admin

Raportohen shpërthime në dy baza ajrore në Rusi

admin